dijous, 29 d’agost del 2013

COCA DE SANT JOAN

Aquesta coca queda molt bona i gustosa i tendra per dins, però s'ha de vigilar amb el foc ja que és molt sensible a la cocció.

INGREDIENTS
170 gr de llet tèbia (85 gr.)
50 gr de llevat fresc (25)
120 gr de mantega (60)
200 gr. d'ous - 3 grossos- (100)
70 gr. d'anís (35)
80 gr. de sucre (40)
1 pell de llimona ratllada
1culleradeta i 1/2 de sal
800 gr. de farina de força (400)

Amb les quantitats normals surten dues i coques i amb les entre parèntesi en surt una, però de grossa, com a la foto.



Barregem la llet amb el llevat a temperatura 37 graus i velocitat 3.
Afegim la resta d'ingredients menys la farina a velocitat 6 durant 30 segons.
Afegim la meitat de la farina i seguim barrejant a vel. 6.
Afegim la resta de la farina i barregem 2 minuts a velocitat espiga.

Estirem sobre la safata del forn i li fem uns talls, o bé en forma de quadrícula o bé de manera obliqua, que són els que després farcirem de crema. A les muntanyetes que queden hi posem sucre humit i/o cireres confitades o pinyons.
La deixem pujar entre 6 i 12 hores i fornegem 15 o 20 minuts a 180 graus.
Guanya molt si abans d'entrar al forn la pintem amb ou i només sortir la pintem amb almívar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada