I des les que hem provat de fer, aquestes són unes de les que més s'assemblen.
Recepta per a Thermomix
Massa de croquetes refredant-se |
INGREDIENTS
250 gr. de pollastre (a l'ast, rostit, planxa, normalment sobres d'algun dinar)
1 ceba gran (150 gr. aprox)
100 gr. oli d'oliva
50 gr. mantega
170 gr. farina
1,2 l de llet
sal
pebre
nou moscada
PREPARACIÓ
Triturem el pollastre amb el turbo. Apartem en un plat,
Triturem la ceba. Sofregim 5 minuts a velocitat 2 100 graus amb l'oli i la mantega.
Afegim la farina i barregem 5 minuts amb la ceba sofregida. Velocitat 2-3 temp. 100.
Afegim la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Aquí també podem afegir una mica d'oli o suc del pollsastre si en tenim per donar sabor. Ha d'estar 15 minuts a 100 graus velocitat 2, però primer hem de remenar-ho una mica a velocitat 5-6 per assegurar-nos que tota la farina puja a la superfície i s'emulsiona.
Finalment hi anem posant el pollastre. Si ho veiem molt espés ho podem fer en dues tandes. La meitat primer i després l'altra meitat pel vocal a poc a poc. Anem jugant amb la velocitat de la màquina fins que pot amb tota la massa. Jo poso les fulles a l'inrevès perquè trituri els mínim possible. 3 minuts temperatura varoma.
Quan ja està tot barrejat ho treiem del got i ho deixem refredar.
No podem donar forma a les croquetes fins que la massa és freda.
El procediment: fem una bola amb una cullera de gelat, passem per farina, passem per ou i passem per farina de galeta, finalment fregim en oli d'oliva abundant i molt calent. Deixem assecar sobre paper de cuina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada