La recepta original es diu Muffins dolços i amargants a la canyella i l'he extret d'un llibre que es diu Muffins (Editorial Saldaña), però per a mi són magdalnes, això sí més aromàtiques, esponjoses i menys olioses que les que feia fins ara. Per això darrerament acostumo a fer aquesta recepta.
Ingredients
250 gr. de farina
2 cullerades de canyella
1 cullerada de llevat
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 ou
130 gr de sucre
80 ml d'oli vegetal
250 ml de iogurt
75 ml de cafè fred
12 trossos de xocolata
Barregem la farina amb la canyella, el llevat i el bicarbonat en un bol. En un altre barregem el sucre amb l'ou batut, el iogurt, el cafè i l'oli. Després afegim el contingut del primer bol al segon barrejant a poc a poc i omplim els motlles posant al mig el trosset de xocolata (és opcional, és clar).
Fornegem a 180º uns 13 - 15 minuts i desenmotllem en fred. Podem decorar amb sucre llustre.
Quantes cullerades de canyella i quantes de llevat?? és que surt escrit: 2 cullerades de canyella i 1 cullerada de canyella. Per la recepta he intuït que una d'aquestes indicacions està relacionada amb el llevat, però, quina? (suposo que la d'una cullerada, però!)
ResponEliminaGràcies per fer-m'ho notar Irene. Es tracta de 2 cullerades de canyella i 1 de llevat, ja que ja porta bicarbonat que fa pujar la massa.
ResponElimina