Queda més bona que la de pastisseria i és infinitament més econòmica.
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
150 grams de sucre
50 gr. de pinyons
14 gotet d'anís
200 gr, de llardons
Canyella
Ou per pintar
ELABORACIÓ
Dividim mentalment en tres la làmina de massa de full, que preferentment serà rectangular. Pintem el terç del mig amb anís, hi tirem canyella a sobre, hi escampem 50 gr. de sucre i hi escampem la meïtat dels llardons picats (millor que no quedin massa fins). Tapem amb un dels terç de la massa i passem el corró per sobre.
Repetim l'operació anterior al segon terç de la massa i tapem amb el terç que queda. Passem el corró.
Al tercer terç que serà la part de dalt de la coca pintem amb anís, hi escampem canyella i 50 gr. de sucre i hi disposem els pinyons. Tanquem els cantons plegant la massa i pintem amb ou. Fornegem a 150 graus uns 25 minuts.
Nota 1 - la quantitat de sucre és la que diu la recepta original, però jo n'hi poso menys.
Nota 2 - Si la coca ha de ser molt gran, en comptes de plegar la massa, podem fer servir tres làmines o quatre meïtats, fent-la d'un pis més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada