diumenge, 17 de gener del 2016

Bastonets de llavors

Aquesta recepta no té complicació, però requereix de paiciència.
Es tracta de fer uns bastonets de pa cruixents i coberts de llavors. Són deliciosos per picar i, a més, resulten ideals per acompanyar sopars o entrants de picar, amb formatges, patès, mantega d'herbes, sobrassada,  ....
La massa no té cap secret, és la mateixa que la de pizza.


Ingredients

500 gr. de farina (millor especial pizza)
1 got d'aigua (aprox. 150 ml)
llevat de forner
1 culleradeta de sal
LLavors de diferents tipus: lli blanc, lli negre,sèssam etc. També hi podem afegir parmesà, tant a la massa com per arrebossar els bastonets.



En primer lloc fem la massa de la manera que acostumem a fer-ho. Pot ser a mà, barrejant tots els ingredients, menys les llavors, fins acosneguir un massa elàstica, fent-ne una bola i deixant-la fermentar uns 45 minuts a un lloc càlid. També la podem fer a la panificadora, amassadora elèctrica o a la Thermomix.

Quan hagi frementat anem tallant bocinets i, com si fos plastilina, anem femt barretes de la llargada que més ens agradi. El millor és fer uns 10-12 cm perquè no es torcin i siguim més fàcils de treballar a l'hora d'arrebossar-les.  Quan tenim les barretes fetes, les anem mullant lleument en aigua, les passem per sobre de les llavors que haurem escampat en un plat pla i les fem rodolar fins que quedin del tot cobertes. Les disposem sobre un paper de forn atiadherent i les fornegem de 12 a 15 minuts a 200 graus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada