dijous, 21 de febrer del 2013

Galetes amb xocolata blanca


Període de sequera gairebé obligat. La batedora de got està esquerdada i a punt de trencar-se, la batedora de baretes del Litl ha durat un sospir i la panificadora també s’ha espatllat, tot en poc, molt poc temps. Ara, mentre ens informem, fem números i espai per la Thermomix, la veritat és que fer les coses de manera manual fa mandra.

Però en dies de fred, avorriment o pluja, de tant en tant cal entretenir els nens amb alguna cosa que no sigui una pantalla: ni tele, ni consoles, ni ordinadors, ni tablets, etc. Com diumenge, que el meu fill em va demanar de fer galetes, tot sorprenent-me perquè feia molt que no en fèiem i em va agafar per sorpresa. Gratament per sorpresa. I ens vam posar tots tres mans a l’obra!.



 

INGREDIENTS

300 gr. De mantega

200 gr. De sucre

2 ous

500 gr. De farina

Estracte de vainilla la gust

Xocolata blanca de cobertura
 

ELABORACIÓ

Barregem els ous amb el sucre ben barrejats. Hi afegim l’essència de vainilla i barregem bé.

A continuació anem afegim la farina a poc a poc perquè la massa la vagi assimilant.

Primer quedarà una massa una mica tova. L’hem d’embolicar en un paper film i deixar-la reposar a la nevera aproximadament 1 hora.


Després  podem donar la forma que volem a les galetes, les fornegem uns 8 – 10 minuts al forn a 180 graus preescalfat a 200 graus i les deixem refredar.

Desfem la xocolata blanca de cobertura al microones vigilant que no es cremi. Per això podem anar posant el microones a potència mitja en períodes de 40-45 segons. Quan estan fredes les galetes les submergim parcialment en la xocolata desfeta o bé fem dibuixos amb ella per sobre amb un artilugi, el que més ens agradi per decorar-les.

Tan sols queda menjar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada