divendres, 17 de maig del 2013

SPIRODOGS

Aquesta és una famosa recepta entre tothom que té nens.
Es tracta d'unes salsitxes de francfurt embolicades en uns panets tendres com un pa de llet.
Jo ja feia aquest sopar que et treu de penúria, sobretot a l'estiu, quan tenia la panificadora, i avui ho he provat amb la Thermomix i he quedat prou satisfeta. M'ha quedat una massa suau, fàcil de treballar, un pèl enganxosa perquè porta oli, però agraïda al tacte si t'enfarines les mans i el corró.

Ingredients
100 ml d'aigua o llet
100 ml de cervesa
50 ml d'oli
1 sobre de llevat sec de pa/  20 gr de llevat fresc de forner
1 culleradeta de sal

400 gr de farina
Salsitxes de francfurt, bacó, formatge, xistorra.....


Elabració

Posem tots els líquids amb la sal al got i els barregem a 37 graus 1 minut a velocitat 2.
Hi afegim la farina i el llevat i barregem 1 minut a velocitat espiga.
Deixem reposar 1/2 en un bol.
Dividim la massa en porcions i la farcim amb les salsitxes de frakfurt, el ketxup, formatge, etc. al gust. A mi m'agrada fer petits spirodogs de 1/2 salsitxa o, fins i tot d' 1/3 per als nens. Ho deixem reposar 1 hora.
Fornegem 15 minuts a 180 graus.

Són boníssims!!

Nota. A la meva filla, darrerament no li agrada gaire el frankfurt i li'n faig de xistorra. Són boníssims.
El que faig per diferenciar-los és, per exemple, posar un escuradents als que tenen ketxup, posar sèssam als que són de xistorra, sèssam negre als que tenen formatge, etc. Així en podem fer de diferents a gust de cada consumidor.
Són ideals per a sopars de pica pica, pícnics, etc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada