dilluns, 28 de març del 2016

Croquetes de pollastre

A cada casa agraden les coses d'una manera. És com els cafès, que de quatre persones surt la comanda de quatre cafès diferents, curt de cafè, llet natural, desnatada, en got, etc. Doncs a casa amb les croquetes passa qe no agraden cremoses per dins ni petites com acostumen a promoure les grans marques o blocs. Agraden aquelles tupides i grosses, com les que jo havia menjat als bars de tapes de Saragossa, que amb dues ja pots anar a hivernar fins l'any vinent. 

I des les que hem provat de fer, aquestes són unes de les que més s'assemblen.

Recepta per a Thermomix

Massa de croquetes refredant-se


INGREDIENTS

250 gr. de pollastre (a l'ast, rostit, planxa, normalment sobres d'algun dinar)
1 ceba gran (150 gr. aprox)
100 gr. oli d'oliva
50 gr. mantega
170 gr. farina
1,2 l de llet
sal 
pebre 
nou moscada

PREPARACIÓ

Triturem el pollastre amb el turbo. Apartem en un plat,
Triturem la ceba. Sofregim 5 minuts a velocitat 2 100 graus amb l'oli i la mantega.
Afegim la farina i barregem 5 minuts amb la ceba sofregida. Velocitat 2-3 temp. 100.
Afegim la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Aquí també podem afegir una mica d'oli o suc del pollsastre si en tenim per donar sabor. Ha d'estar 15 minuts a 100 graus velocitat 2, però primer hem de remenar-ho una mica a velocitat 5-6 per assegurar-nos que tota la farina puja a la superfície i s'emulsiona.
Finalment hi anem posant el pollastre. Si ho veiem molt espés ho podem fer en dues tandes. La meitat primer i després l'altra meitat pel vocal a poc a poc. Anem jugant amb la velocitat de la màquina fins que pot amb tota la massa. Jo poso les fulles a l'inrevès perquè trituri els mínim possible. 3 minuts temperatura varoma.

Quan ja està tot barrejat ho treiem del got i ho deixem refredar.
No podem donar forma a les croquetes fins que la massa és freda.
El procediment: fem una bola amb una cullera de gelat, passem per farina, passem per ou i passem per farina de galeta, finalment fregim en oli d'oliva abundant i molt calent. Deixem assecar sobre paper de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada