diumenge, 27 de març del 2016

PA DE PESSIC DE TARONJA

No sóc una gran amant de la taronja. Però sí del pa de pessic. A mi m'agraden esponjosos, al contrari que a la meva parella, que li agraden densos, d'aquells amb substància que dic jo. Però tant se val. Al final tots es mengen si són bons. I com més m'agraden acabats de fer.


Però una de les característiques que busco en un pa de pessic i que aquest acompleix sobradament és que aguanti dies. Normalment, quan el preparo, me'l dosifico per esmorzar a casa, un trosset petit cada dia a les 6.30 amb el primer cafè amb llet. I clar, ha de durar més d'un dia. Aquest dolç és esponjós, tendre, ideal.

INGREDIENTS

230 grams de sucre
1 taronja mitjana
100 grams de mantega
250 grams de farina
1 sobre de llevat
1 iogurt grec
3 ous
1 pessic de sal


PREPARACIÓ

Posem en el got el sucre i al taronja ben neta i tallada a quarts. Ho triturem 20 segons a velocitat 3-5-10. 
Afegim els ous i els muntem amb el sucre 3 minuts a temperatura 37 velocitat 5. Ha de quedar una crema de textura espessa i color taronja clar intens,
Incorporem la mantega a temperatura ambient i el iogurt i ho barregem 5 segons a velocitat 5.
Tamissem la farina, el llevat i la sal i incorporem la barreja a la massa que tenim. Barregem 15 segons a velocitat 3. Si no està ben barrejat pugem una mica la velocitat, però el mínim possible.
Aboquem la barreja a un motllo de pastís, si és desmontabe millor, i ho fornegem en funció del nostre forn. En el meu cas poso ventilador, és a dir: calor repartit per tot el forn, temperatura 170 graus, 40 minuts.

El resultat és esponjós i saborós. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada