dissabte, 26 de març de 2016

POLLASTRE AMB GAMBES


Aquest és un plat inspirtat en el pollastre amb escamarlans que fa la meva mare. Cap serà mai igual al seu. Però com sóc una amant dels mars i muntanya, m'he decidit a aprendre a fer-ne jo també.

El primer intent va ser força bo.


INGREDIENTS
1 pollastre
8 gambes
1 ceba
100 gramps de tomàquet triturat cru 
1 copa petita de conyac
Oli d'oliva
Sal
Pebre
LLorer
2 Alls
10 ametlles
10 avellanes
Julivert
Pa fregit, torrat o 1 biscot


PREPARACIÓ

Daurem bé el pollastre per segellar-lo i donar-li color. 
El treiem de la cassola i l'apartem.
Fem un sofregit daurant la ceba fins que està enrossida i afegint-hi el tomàquet triturat. Sofregim uns minuts fins que queda espés com una melmelada.
Hi afegim el pollastre. Fem un parell de tombs i hi tirem per sobre la copa de conyac. Deixem que l'alcohol s'evapori uns minuts i cobrim el pollastre amb brou. Es pot fer amb brou de pollastre o amb brou de peix i pollastre meitat i meitat.
Ho deixem coure 1 hora a foc suau. Però quan faltin uns 10 minuts perquè passi l'hora s'hi afegeix la picada feta de fruits secs - avellanes i ametlles, alls, juliver i pa torrat. Si la picada queda molt densa, hi afegim una mica del suc del pollastre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada