Aquest és un plat inspirtat en el pollastre amb escamarlans que fa la meva mare. Cap serà mai igual al seu. Però com sóc una amant dels mars i muntanya, m'he decidit a aprendre a fer-ne jo també.
El primer intent va ser força bo.
INGREDIENTS
1 pollastre
8 gambes
1 ceba
100 gramps de tomàquet triturat cru
1 copa petita de conyac
Oli d'oliva
Sal
Pebre
LLorer
2 Alls
10 ametlles
10 avellanes
Julivert
Pa fregit, torrat o 1 biscot
PREPARACIÓ
Daurem bé el pollastre per segellar-lo i donar-li color.
El treiem de la cassola i l'apartem.
Fem un sofregit daurant la ceba fins que està enrossida i afegint-hi el tomàquet triturat. Sofregim uns minuts fins que queda espés com una melmelada.
Hi afegim el pollastre. Fem un parell de tombs i hi tirem per sobre la copa de conyac. Deixem que l'alcohol s'evapori uns minuts i cobrim el pollastre amb brou. Es pot fer amb brou de pollastre o amb brou de peix i pollastre meitat i meitat.
Ho deixem coure 1 hora a foc suau. Però quan faltin uns 10 minuts perquè passi l'hora s'hi afegeix la picada feta de fruits secs - avellanes i ametlles, alls, juliver i pa torrat. Si la picada queda molt densa, hi afegim una mica del suc del pollastre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada